jueves, 29 de enero de 2015

Chocolate Donuts Ingredients: 1 cup all-purpose flour ¼ cup +...





Chocolate Donuts


Ingredients:


1 cup all-purpose flour

¼ cup + 2 TBSP. granulated sugar

¼ cup cocoa powder

½ tsp. baking powder

½ tsp. baking soda

½ tsp. salt

¼ cup + 3 TBSP. milk

1 egg, beaten

½ tsp. vanilla

1 TBSP. unsalted butter, melted

For the glaze:

2 TBSP. unsalted butter

1 TBSP. milk

1 tsp. honey

1/2 tsp. vanilla

1 ounce semi-sweet chocolate, chopped

2/3 cup icing sugar, sifted

Sprinkles!

Directions:

Preheat the oven to 325°F. Spray a 6-count doughnut pan with non-stick spray. Set aside.

For the doughnuts: In a medium bowl, sift the dry ingredients together. In a separate bowl, combine the wet ingredients. Add the wet ingredients to the dry ingredients and stir until just combined. The batter will be very thick. Divide the batter between the six doughnut cavities (each should be about 3/4 full). I recommend piping the batter into the cavities. Bake for about 12 minutes or until a toothpick inserted into one of the doughnuts comes out clean. Allow the doughnuts to cool in the pan for a few minutes and then invert them onto a cooling rack.

For the glaze, combine the butter, milk, honey, and vanilla in a small saucepan over medium heat. Once the butter has melted, add in the chocolate and whisk until smooth. Remove from heat and add the icing sugar, stirring until combined. Dip the cooled doughnuts into the glaze and cover with chocolate sprinkles. ———————————- ————————————- ————— —————————————- ——————————————- ——————————————— Ντόνατς με Σοκολάτα Υλικά 4 φλ. Αλεύρι ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό 1 φλ. Γάλα 1 αυγό ½ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο 4 κ. της σούπας ζάχαρη 1 κ. του γλυκού αλάτι 2 φακ. ξερή μαγιά 1 πρέζα κανέλα 1 κρέμα σοκολάτας με φουντούκι της αρεσκείας σας Εκτέλεση Σε ένα μπολ βάζετε πρώτα τα στέρεα και αφού ανοίξετε μία τρύπα στη μέση, ρίχνετε και τα υγρά της συνταγής. Προσοχή στο αλεύρι γιατί μπορεί να μην το πάρει όλο η ζύμη της οποίας η υφή θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε ίσα που να κολλάει στα χέρια σας. Αφήνετε τη ζύμη να ‘ξεκουραστεί’ για περίπου μία ώρα κατά την οποία θα φουσκώσει. Όταν περάσει αυτή η ώρα, παίρνετε το ταψί σας και του στρώνετε λαδόκολλα ώστε να μην κολλήσουν τα ντόνατς σας όταν τα στρώσετε. Αρχίζετε λοιπόν να τα στρώνετε αφού μοιράσετε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και κάνετε με το χέρι σας μία μικρή τρύπα σε αυτά. Τα αφήνετε και πάλι να φουσκώσουν και τότε είναι έτοιμα να ψηθούν. Θα τα ψήσετε στους 180 βαθμούς στο φούρνο σας για περίπου 25 λεπτά. Όταν τα βγάλετε, τα αφήνετε να κρυώσουν και από πάνω ρίχνετε λίγη κρέμα σοκολάτας και πασπαλίζετε με τρούφα. Source: Μύλοι Χατζηκρανιώτη






from MyGreekitchen http://ift.tt/1zaMtIF

from Tumblr http://ift.tt/1CEFnx1

via IFTTT

No hay comentarios:

Publicar un comentario